Stambyte och badrumsrenovering med nöjda hyresgäster

När stora system som stammar och badrum ska renoveras är det många som börjar tveka. "Klarar vi verkligen det här med kvarboende?". Svaret är "Ja, men bara om du har en metod som är gjord för det". Vi på Modexa har både de mjuka och de hårda komponenterna som krävs för att genomföra ett stamprojekt med nöjda hyresgäster. Så här går det till:

Hemligheten är att göra det mesta av jobbet i förväg

Vår ambition är att störa hyresgästerna så lite som möjligt. Därför planerar, projekterar och prefabricerar vi så mycket som möjligt i förväg. Väl framme i lägenheten gör en av våra specialutbildade montörer merparten av installationerna på egen hand. Jobbet tar mindre än två veckor!

Tack vare möjligheten att montera ett nytt badrum inuti det gamla, slipper vi utföra flera störande och tidskrävande arbetsmoment i lägenheten. Dessutom kan vi garantera vår insatstid i och med att den tekniska lösningen gör badrummen ventilerade. Om vi stöter på en fuktskada, kan den alltså torka ut efter det att badrummet tagits i bruk.

warehouse
Women smiling

Minimal störning för de boende

Att leva utan sitt badrum är en anspänning. Ju snabbare och smidigare vi kan genomföra arbetet, desto mer positiv blir hyresgästens upplevelse. Modexa klarar att renovera ett badrum, inklusive stammar, på bara tolv dagar – en leveranstid som vi dessutom garanterar.

Det är en påfrestning att ha främmande människor i sitt hem. Vi skapar trygghet genom att ha en ansvarig multimontör som gör hela jobbet. Personen är dessutom handplockad för, och utbildad i, social kompetens och ser till att det är rent och snyggt under arbetsperioden. Vi har också ett system för boendekommunikation som säkrar att alla känner sig trygga med vad som kommer att hända. Eftersom vår metod är så förutsägbar kommer informationen att vara pålitlig genom hela projektet.

Egen dusch och toalett under renoveringstiden

Under renoveringstiden får de boende ett eget duschrum med toalett på gården. De boende behöver inte dela med någon under de tio dagar vi är i deras lägenhet. Våra specialbyggda vagnar är fräscha och tillgängliga dygnet runt.

Modexaakademin – win-win när vi hjälper människor från utanförskap till arbete

Genom Modexaakademin handplockar vi personer som i dag befinner sig utanför arbetsmarknaden, men som har rätt kvaliteter för att arbeta i människors hem. Under sex månader utbildar vi dem sedan till multimontörer. Efter en lärlingsperiod sätter vi dem i arbete.

Eftersom så många arbetsmoment är gjorda i förväg, är själva monteringen av det nya badrummet ganska okomplicerad. Det går att utbilda en person till multimontör relativt snabbt. Det är betydligt svårare att utbilda någon i inställning, värdegrund eller att bemöta de boende på ett bra sätt. De kvaliteterna ser vi till finns med från början.

Kontakta oss gärna

Conny Cederlid

Affärsområdeschef Projekt

Stefan Hammarbäck

Projektchef