Köksrenovering på de 
 boendes villkor

Vi renoverar ungefär 10 000 kök om året med kvarboende hyresgäster! Vi vet med andra ord hur man gör för att få det att fungera smidigt. En bra början är att utgå från de boende – hur kan vi lägga upp arbetet så att det blir så bra som möjligt för dem? Det låter kanske självklart, men vi är förvånansvärt ensamma om att tänka så.

Behåll det som är bra – spara tid, pengar och miljö

Väljer du strategin att renovera stegvis och varsamt får du många hållbarhetsvinster. Genom att genomföra varsamhetsanalyser kan vi ta fram behovsanpassade lösningar som gör att både du och de boende klarar ekonomin.
Svenska lägenheter har ofta kök av hög kvalitet. Att kasta ut fina och fungerande köksstommar eller diskbänkar är ett slöseri som vi inte vill bidra till. När du renoverar med Modexa är varsamhet alltid en utgångspunkt. Dessutom mäter vi upp allt det material som återbrukats på plats, så att du kan få siffror på mycket du har sparat till din hållbarhetsredovisning.

Kitchen

Ju mer vi gör i förväg, desto snabbare går det i lägenheterna

Om de boende får bestämma så ska arbetet gå snabbt och smärtfritt. Modexa minimerar tiden i lägenhet genom att planera noga och göra många arbetsmoment i förväg. Arbetsmaterial och verktyg är givetvis på plats när arbetet börjar. Vi tar det ett steg längre och ser till att allt ligger i arbetsordning när det levereras. De måttbeställda luckorna och lådfronterna från vår egen fabrik har perfekt passform. Eftersom en multimontör som gör alla moment försvinner ställtiden mellan olika arbetslag. Resultatet är att vi kan basrenovera ett kök med bara en halv dags arbete i lägenhet!

Låt de boende vara med och välja

Att engagera, involvera de boende är viktigt, både för att få en smidig process och för att hyresgästerna ska bli nöjda i slutänden. Vi på Modexa har väl utvecklade system för kommunikation, val och beställning. Det gör att du slipper belasta din organisation. Med hjälp av det webbaserade verktyget ”Den digitala Bobutiken” kan de boende välja mellan olika nivåer, stilar och färger – utifrån ett urval som ni har bestämt i förväg. Hyresgästens val blir sedan en digital beställning.

Till bobutiken

Lönsamma tillvalskampanjer
Vi hjälper ofta våra kunder att lägga upp kampanjer där de boende själva får bestämma om, och i vilken omfattning, de vill ha köksrenovering. Deras val resulterar sedan i en mindre hyreshöjning.

Old women sitting outside
working in kitchen

Resultatet är snygga kök som håller länge

Att renovera med Modexa innebär inte bara snygga och fräscha kök, utan också kök som håller länge. En del handlar om att vi tillverkar och lackerar luckor och lådfronter så att de tål den tuffa miljön som en hyreslägenhet ofta är. Men vi kan också göra förebyggande insatser och till exempel läckagesäkra i diskbänksskåp, kyl och frys och diskmaskin så att du undviker vattenskador på sikt. Vi har också bra system för källsortering som gör att du kan minska dina avfallskostnader.

Förvaring – en insats som gör stor skillnad

Precis som äldre köksstommar är äldre garderobsstommar ofta värda att bevara. Med nya dörrar och handtag samt ny inredning och ommålning är garderoberna redo att tjäna i många år till. Även när det gäller förvaring specialtillverkar vi måttbeställda dörrar och luckor i vår egen fabrik.
Vi erbjuder olika inredningslösningar. Vi har bland annat ett system för trådbackar med flexibla breddmått som passar i princip alla garderobsstorlekar. Vi har också ett system för utdragsbackar i två olika varianter för olika breddmått. Givetvis gör vi jobbet med kvarboende hyresgäster – snabbt, smidigt och med hög kvalitet.

Wardrobes

Sortimentkatalog

I vår stora sortimentskatalog hittar du alla produkter som behövs för att förnya kök och förvaring i dina bostadsfastigheter. Vårt breda sortimentet har produkter för alla – oavsett om du har platsbyggda kök från 50-talet eller modernare kök från 90-talet.

Till sortimentskatalogen

Kontakta oss gärna

Mikael Larsson
Affärschef
Peter Freidlitz
Affärsrådgivare