Om Modexa

Modexa är partner i hållbar renovering. Vår vision är att skapa ett bättre boende för alla människor som har sitt hem i lägenhet. Vi hjälper Sveriges bostadsbolag att ta kontroll över sitt inre underhåll – oavsett om det är förvaltning eller projekt. Vi är specialister på att renovera med kvarboende. Effektivitet, varsamhet och god kommunikation gör att vi även genomför komplexa renoveringsprojekt som kök eller bad och stam med nöjda hyresgäster. Mätbar hållbarhet och möjlighet till långsiktighet i förvaltningen är positiva effekter. Många av Sveriges bostadsbolag anlitar i dag Modexa.

Modexa är ett privatägt bolag med en rikstäckande organisation som ansvarar för hela kedjan – från behovsanalys, via genomförande till service.

bild på välkommnen till modexa
v
vår mission
Vår affärside
Vår affärside
Vi är modexa

Logistikcentrat ser till att viligger steget före.

Bra planering är a och o för att vi ska kunna arbeta effektivt. Våra Logistikcentra i Västerås och Kungsäter ser till att varje lägenhet får rätt produkter med rätt kvalitet i rätt ordning. Allt levereras lägenhetspackat så att det skall gå lätt att få med sig alla unika delar till rätt lägenhet.

Leveransen görs med ett slingbilsystem ut till våra entreprenörers/montörers lagerstationer. Chauffören har nycklar till alla lagerplatser och fyller på med nya kök och badrum medans montörerna jobbar ute i lägenheterna. På retur sträckan hämtar chauffören upp material och råvaror som skall till vår tillverkning eller från våra underleverantörer till Logistikcentrat.

Detta är ett exempel på vad vi menar med Hållbarhet – på riktigt!

modexa boxes
work

Egen produktion för garanterat hög kvalitet

Modexa har, sedan bolaget bildades, bedrivit egen produktion. Vi har en anläggning i direkt anslutning till vårt Logistikcentra i Västerås och en anläggning i Kungsäter. Vi är specialister på att tillverka måttbeställt med och i extra hög kvalitet för att klara den hårda förslitning som gäller i hyresrätter. Vi lämnar 10 års garanti på varor och tjänster till de flesta av våra kunder.

Även i produktion är det hållbarhet som gäller. Vi lackerar alla våra ytbehandlade produkter med lösningsmedelsbaserad färg för att uppnå bästa förslitningsgrad, tålighet och livslängd. För att kunna nå denna kvalitetsnivå och samtidigt kunna stå upp för hållbarheten, har vi hela tiden varit i framkant med att rena all processluft katalytiskt. Vi är stolta över att ha renat all vår processluft katalytiskt till 96-97%. Modexa var först i branschen med denna teknik (1994).

Nyckeln till riktig effektivitet stavas Multimontör

När produkterna har levererats ut till alla lagerplatser runt om i landet, tar våra erfarna montörer och hantverkare över. Vi har ett mycket nära samarbete med ett 30-tal företag och hos dem är ca 150 personer utbildade och av oss godkända på vårt system. Lägger man till bostadsbolag som själva sköter sin montering och deras hantverkare så har vi utbildat ytterligare ca 100 hantverkare.

Förutom själva hantverket, är Modexamontörerna specialtränade i att att nå fram till hyresgäster, planera ihop sin logistik, få till allt i lägenheten med kvarboende hyresgäster, städa och forsla bort och återvinna avfall.

Många av dem har jobbat tillsammans med oss i över 20 år – trogna, finurliga, kreativa och mycket sociala personer som alltid levererar en fantastisk kvalitet på sina arbeten. De finns runt om i hela landet.

Jobba hos oss

Vill du vara en del av det team som skapar bättre boende och samtidigt bidrar till en bättre planet? Vill du vara med på resan där vi visar att det är möjligt att renovera Sveriges hyresrätter medan livet pågår?

Kontakta oss

Vår historia

Modexas strävan att hjälpa sveriges fastighetsbolag att renovera klokare har pågått sedan 90-talet.Här kan du följa de viktigaste tidsperioderna i bolagets historia.

Modexas historia

Dokument

Här hittar du viktiga dokument som styr vår verksamhet.

Års-och  hållbarhetsredovisning 2024