No items found.

Totalentreprenad för stambyte i bad & kök

Arbetet omfattade badrumsrenovering och stambyte i såväl badrum som kök. I samband med det satte vi också in FTX-system för ventilation med värmeåtervinning i varje lägenhet. De stående stammarna byttes enligt vår metod med kopplade våtrumskassetter. Men för samlingsledningen under källargolvet valde vi i stället relining för att slippa bila upp hela källargolvet. Totalt sett hade vi fyra underentreprenörer: VS installatör, elinstallationsfirma, relining-firma och ventilationsfirma.
Rätt underentreprenör är a och o

Vi lägger stor vikt vid att välja rätt underentreprenörer, inte bara vad gäller frågor som kollektivavtal, behörighet och arbetstillstånd. Eftersom vi jobbar på ett annat sätt än traditionella byggbolag, har vi redan i anbudsskedet en utbildning/kurs där vi beskriver vår metod och hur den påverkar deras insatser, hur noggranna förberedelser vi förväntar oss och vad det innebär att arbeta i någons hem. Det styr också vad de faktiskt ska lämna pris på. I regel blir minst hälften av de tänkta underentreprenörerna bortsorterade.

Coachning och stöttning åt föreningens styrelse

En liten bostadsrättsförening med bara 27 lägenheter får i regel inte ihop en styrelse med erfarenhet av stora renoveringsprojekt. Därför behövde vi också ta en roll där vi coachade och stöttade föreningen på resan. Initialt handlade det om att skapa förfrågningsunderlaget, ta fram en analys som visade vad som behöver åtgärdas och parallellt lägga tid på att guida och skapa trygghet.

Välkommen med din förfråga

Är du också intresserad av att renovera kök enligt Modexametoden? Hör av dig så tittar vi på ett upplägg.

Kontakta oss

Snabbfakta

Kund

HSB Brf Hasselbacken, Finspång

När

2022; Projektering och genomförande

Om

27 lägenheter. Stambyte bad och kök, badrumsrenovering. Projektledning av bygg, el, vs och relining. Hela projektet genomfördes med kvarboende.