No items found.

Sveriges mest hållbara studentkök

Studentkorridorens gemensamma kök är en central mötesplats för studenterna men också utsatt för hårt slitage. Det är ofta det första boendet, man bor kort tid och det är många som använder samma kök. Vår tes är att Modexas metod och nya robusta sortiment lämpar sig bra när köket ska renoveras. Därför genomförde vi ett utvecklingsprojekt med namnet – Sveriges mest hållbara studentkök.
Utvecklat i samråd med branschen

Vi kontaktade de största studentbostadsföretagen för att förstå deras behov och i nära samarbete nå fram till en helhetslösning som är anpassat för målgruppen studenter och deras boende. Vårt paketerade erbjudande utgår från behovet av att öka standardiseringen och minska underhållskostnaden genom produkter och tjänster anpassade efter miljön de sitter i, men också att öka trivseln och hemkänslan i studentköket.
Skarpa pilotprojekt genomfördes tillsammans med Studentbostäder i Linköping och Uppsalahem där hela konceptet testades och utvärderades i totalt fyra kök.

Extra tåliga material

För att köken skall tåla ett högre slitage är luckor, fronter och snickerier producerade i en fuktbeständig massiv kärna med en mycket hård yta som står emot både slag och fukt, samma material återfinns även i bänkskivor. Utöver detta är samtliga övriga produkter och tjänster anpassade utifrån behoven för att uppnå en långsiktig förvaltning. Resultatet är kök som kommer vara en central plats för många studenter och kommer att hålla i decennier.

Välkommen med din förfråga

Är du också intresserad av att renovera kök enligt Modexametoden? Hör av dig så tittar vi på ett upplägg.

Kontakta oss

Snabbfakta

Kund

Studentbostäder i Linköping och

När

2023

Om

Studentbostäder i Linköping, äger och förvaltar 4 100 studentlägenheter. Uppsalahem, äger och förvaltar 17 000 lägenheter, Studentstaden ansvarar för ca 4 000 av dessa